Koktel Bijeli Gusak

Otto Grundman

Đakovačko-londonska veza

Otto Grundmann, zaposlenik godine lanca Nobu restorana 2019. – stanovnik Londona do kojeg je stigao od rodnog Osijeka, preko Zagreba i Rotterdama, tvorac je i našeg prvog koktela Bijeli gusak.
O Ottu i prvoj đakovačkoj maloj destileriji Bijeli gusak još ćete puno toga čuti jer u našoj londonsko-đakovačkoj kuhinji se sprema puno toga, ali za sada ostajemo tajnoviti.

Koktel White Goose

30 ml rakije (bilo koja White goose rakija po izboru)
25 ml Aperola
50 ml svježeg soka od crvenog grejpa
12,5 ml šećernog sirupa
25 ml svježeg soka od limuna
mineralna voda

Malo o Ottu

Otto jeveliki perfekcionist, kako u životu tako i svom poslu, Otto je završio školu za barmena kod Saše Lovrenščaka u Nekić Barology studiju u Zagrebu. Iskustvo je stjecao radeći od Opatije do Splita i Hvara, a potom slijedi iskorak i odlazak u Rotterdam. Nizozemski miran način života ga nije baš privukao, pa se već nakon nekoliko mjeseci prijavljuje za posao u Londonu, i to ni manje ni više nego u jedan od londonskih Nobu restorana. I kako sam kaže, nakon trial shifta, ta priča traje već godinu i pol dana.

Ottova inovativnost i umjetnički izričaj prepoznata je i od strane njegovih kolega iz prvog suvremenog globalnog restoranskog carstva na svijetu kojeg je stvorio Nobu Matsuhisa jedan od najvažnijih chefova današnjice, uvodeći novi koncept kojim je spojio zabavu, društvenu scenu i vrhunsku gastronomiju. Nobu restorani, u okviru kojih je Otto Grundmann proglašen zaposlenikom 2019. godine, chef Nobu Matsuhisa je zajedno sa svojim glavnim investitorom Robertom de Nirom pretvorio u jednu od najjačih gastro franšiza svih vremena.

Zato vam preporučujemo naš White goose koktel u kreaciji Otta Grundmanna:

30 ml rakije (bilo koja White goose rakija po izboru)

25 ml Aperola

50 ml svježeg soka od crvenog grejpa

12,5 ml šećernog sirupa

25 ml svježeg soka od limuna

mineralna voda

 

Čaša se napuni ledom, te potom slijede sastojci iz recepta, osim mineralne vode, i to slijedom kako su navedeni.  Ukoliko nemate Cocktail Shaker, slijedi miješanje sastojaka u čaši i tek potom dodaje se mineralna voda za kraj. Ukoliko koristite Cocktail Shaker, sve sastojke s puno leda dobro protresite, u čaši pripremite novi led, napunite ju procijeđenim koktelom i dodajte mineralnu vodu

 Otto tvrdi da ovo svatko od vas može napraviti i da ćete White goose koktel piti s užitkom.

Mi vam možemo potvrditi da je to upravo tako.

Scroll to top