O nama

OPG Bijeli Gusak

Početak ove kratke priče i upoznavanja s nama smjestit ćemo u 2013. godinu, iako je ona započela davno prije. Zapravo, ta priča je oduvijek u nama, i trebalo ju je samo početi pričati. Rekli smo da je važna ta 2013. godina, ali samo zbog činjenice da smo tada osnovali obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Tada smo zasadili i prvi nasad šljive, na malo više od pola hektara. Već iduće godine, sadimo novih pola hektara pa zatim još i još, da bismo sada pod nasadom šljive, kojoj smo dodali i nešto jabuke imali gotovo dva hektara. Tim hektarima pridružili smo i 4.2 ha nasada oraha koji će uskoro biti pretvoreni u novi voćni nasad jer pokazuje se potreba da budemo samodostatni u proizvodnji voća za našu destileriju. Usporedo s podizanjem trajnih nasada počeli smo graditi i puno važniju priču, a to je ekološka proizvodnja, pa su nam, nakon proteka obveznog prijelaznog razdoblja, sve površine u punom ekološkom statusu.  

Destilerija Bijeli Gusak

Destilerija Bijeli Gusak

I naravno, nakon ove kratke povijesti našeg OPG-a dolazimo i da onoga što predstavljamo na ovim web stranicama. A to je destilerija Bijeli gusak. Kako volimo izazove i nikada ne stojimo u mjestu zadovoljni postignutim, već težimo novom, drugačijem i ponajprije inspirativnom počeli smo proizvoditi voćne rakije. Uslijedila je višemjesečna kreacija gina, pa smo se poigrali sa sloe ginom, dodali nešto likera, a i vinjak će uskoro biti spreman. Kao i svemu drugome, i ovome smo pristupili studiozno, proučavali smo nove tehnološke smjernice poštujući pri tom znanja naših predaka te smo stvorili voćne rakije koje plijene pozornost sviju koji su ih probali, ali i struke koja nam je za naše rakije i gin dodijelila brojne medalje. Dakle, na dobrom smo putu i ne namjeravamo ga napuštati.

Craft voćne rakije

Sve naše voćne rakije, gin i ostali destilati pripremljene su u novom kolonskom aroma destilatoru i u refluksno rektifikacijskom destilatoru Nixon-Stone izvedbe. Oba uređaja ekskluzivno su rađena za naše potrebe, šljiva je iz ekološkog uzgoja, dok je ostalo voće dopremljeno s OPG-ova iz našega okruženja i iz voćnjaka s dugogodišnjom tradicijom proizvodnje. Uza sve ovo, nadamo se da smo vas razveselili, i s dizajnom web stranice, i vizualnim identitetom naše destilerije i voćnih rakija.

dorica-koktel1

Destilerija Bijeli Gusak

Mi smo do sada postignutim zadovoljni, ali na tome ne mislimo stati. Želimo svakoga dana biti bolji i inovativniji stvarajući voćne rakije, gin, vinjak, likere kojih se, kada ih poslužite, nećete stidjeti, već ćete ih predstaviti jedinstvenim spojem prirode i čovjeka, napravljenim da upotpuni sve trenutke vašeg života. A nas će to činiti boljima i ponosnijima, dajući nam pri tom poticaj za budućnost.

Scroll to top